top of page

Mentalhälsa

Till dig som utmanas med stress, oro eller ångest och upplever att ditt mående påverkar din vardag, här har jag samlat information om vart du kan vända dig för att få hjälp och stöd. MIn förhoppning är att du kommer finna din väg till att skapa dina bästa förutsättningar för din välmående.

 

Hit kan du vända dig för stöd:

https://teamtilia.se

Tilia är en ideell organisation som arbetar för unga/unga vuxnas psykiska hälsa. 

Tilia finns här för dig som är ung och behöver någon som lyssnar. 


 

https://mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen/

Självmordslinjen är till för dig som har har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du når oss på telefon 90101 och på chatt. Vi har öppet dygnet runt, varje dag. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112.

https://www.umo.se

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.


 

https://www.underkevlaret.se

En drivande kraft för killars hälsa sedan 2016. Vi på Under Kevlaret vill att du som kille ska få möjligheten att berätta. Allt. Vi lyssnar.


 

https://www.1177.se/liv--halsa/psykisk-halsa/att-soka-stod-och-hjalp/soka-psykiatrisk-vard/

Sök vård på vårdcentralen eller en psykiatrisk mottagning om du mår psykiskt dåligt. Kontakta en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du eller någon du känner har allvarliga självmordstankar eller självmordsplaner.

bottom of page